Teemme aidosti sellaista jälkeä, kuin tekisimme kattoa itsellemme
Tutustu referensseihimme

Peltityöt Turussa ja lähialueilla

Peltityöt kannattaa aina teettää ammattilaisella. Pelti on kestävä ja monipuolinen materiaali, josta voidaan valmistaa monenlaisia asioita.

Kattoremonttien lisäksi teemme myös muut peltityöt Turussa ja lähialueilla. Olipa kyseessä siis millainen toimeksianto hyvänsä, kannattaa ottaa ensimmäiseksi yhteyttä meihin.

Peltityöt joka lähtöön Turussa ja lähialueilla

Pellistä tehdään kattoja, rännejä, räystäitä, läpivientejä, postilaatikoiden kattoja ja vaikka mitä. Kun työn tekee osaava peltiseppä, vain mielikuvitus on rajana sille, mitä kaikkea voidaan valmistaa. Meille yleisimpiä käyttökohteita kattojen ohella ovat:

  • savupiiput
  • piipunhatut
  • läpiviennit
  • piilokourut
  • ikkunapellit
  • ovipellit
  • päätylistat
  • sokkelilistat

Savupiiput

Kevytsavupiipuissa on usein mukana asennuskappaleet lukuun ottamatta konesaumakattoa, mutta muuratut piiput joudutaan yleensä pellittämään erikseen kattotyypistä riippumatta. Tällöin tehdään paikan päällä mittaus ja tehdään pellitykset sen mukaisesti. Lisähuomiota saattavat vaatia esimerkiksi tiilikaton poimutus ja vanhoissa taloissa joskus tavattavat kruunupiiput, joissa on enemmän muotoja.

Piipunhatut

Varsinkin vanhoihin, muurattuihin savupiippuihin tehdään nykyisin paljon piipunhattuja, jotka estävät lumen ja veden pääsyn hormiin ja pidentävät sen käyttöikää. Piipunhattu suojaa hormistoa, sillä usein juuri hormiin kertyvä kosteus on hapertumisen syynä silloin kun piippu ei ole päivittäiskäytössä.

Muut läpiviennit

Monet läpiviennit kattotyypistä riippumatta tehdään pellistä. Esimerkiksi savupiippujen lisäksi, laatikot ja luukut tehdään usein pellistä, riippumatta siitä onko kyseessä pelti‑, tiili- vai huopakatto.

Piilokourut

Teemme sisäpuoliset kourut, eli ns. ”piilokourut” peltisepän työnä. Piilokouru jää silmiltä piiloon ja on hyvä ratkaisu esimerkiksi kohteeseen, jossa on lyhyet räystäät tai ei räystäitä ollenkaan. Tyypillisesti kourun kaadot kantataan peltiin valmiiksi, koukut tehdään paksusta lattaraudasta ja eteen laitetaan maskipelti siten, että kouru jää ulkoa katsoen huomaamattomiin.

Ikkunapellit

Pellistä valmistetut ikkunapellit kestävät aikaa ja estävät oikein tehtynä ja asennettuna veden valumisen talon rakenteisiin. Nykyään monilla ikkunavalmistajilla on erilaisia tyylejä ikkunapelteihin. Sen vuoksi ikkunapellit ovat usein mittatilaustyötä.

Ovipellit

Omakoti- ja kerrostalojen alakarmeissa käytetään usein rosteria tai alumiinista valmistettua riisipeltiä. Autotallien nosto-ovien alla sekä kauppakeskusten liukuovien pohjalla taas paksua turkkipeltiä, eli kyynellevyä, joka kestää pitkään vieläkin kovempaa käyttöä ja autojen ylikulkua.

Päätylistat

Katon päätypelti eli päätylista estää veden menemisen vesikatteen reunasta, jossa päätymateriaali ja otsalauta kohtaavat. Siihen kohdistuu paljon kuluttavia luonnon voimia, joten se tehdään yleensä pellistä.

Sokkelilistat

Sokkelilista estää veden valumisen sokkelia pitkin. Tämä suojaa talon perustuksia kosteusvaurioilta ja pitää osaltaan veden poissa sieltä, minne se ei kuulu.

Kysy myös muista peltitöistä!

Pellistä voidaan tehdä lähes mitä tahansa, joten jos mietit voisiko jonkin ongelman ratkaista pellin avulla, kannattaa kysyä meiltä. Muiden hommien ohessa on syntynyt esimerkiksi postilaatikoiden kattoja ja muita pieniä ja suuria peltiluomuksia asiakkaidemme täsmätarpeisiin.

Erilaisten pintojen väliin tarvitaan usein peltiä. Talon pysty- ja vaakalaudoitusten välit on yleensä hyvä pellittää, jotta vesi ei pääse valumaan rakenteisiin ja bitumi, eli huopakatoille tarvitaan tippapeltejä ja aurinkopeltejä.

Myös peltityöt, joista emme ole maininneet näillä sivuilla, kuuluvat todennäköisesti osaamiskenttäämme, joten kannattaa kysyä rohkeasti. Me teemme kaikki rakennuspeltityöt, joita sinä tarvitset.

Ota yhteyttä

Kun tarvitset avuksesi peltiseppää tai todellista Peltitaituria, ota yhteyttä meihin esim. otsikolla ”Peltityöt”

Katso yhteystietomme

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

Ota yhteyttä

Toimipiste

Ansiotie 14
21500 Piikkiö

Laskutusosoite

Verkkolaskutusosoite: 003728568052
Operaattori: Open Text Oy

Kuninkaankartanonkatu 10 A 34
20810 Turku

Copyright © 2024 Peltitaiturit Oy