Teemme aidosti sellaista jälkeä, kuin tekisimme kattoa itsellemme
Tutustu referensseihimme

Konesaumakatot

Sinun valintasi, kun haluat vahvan ja tiiviin katon, joka voi kestää jopa 100 vuotta — Konesaumakatto Turku.

Konesaumakatto sopii erinomaisesti kohteisiin, joissa on paljon muotoja, jolloin tiiviin katon rakentaminen muilla menetelmillä olisi vaikeaa. Katon asennus on käsityötä ja kattopeltien liittäminen yhteen tehdään erityisellä saumauskoneella tai käsikahvoilla.

Konesaumaamalla voidaan toteuttaa kaiken muotoisia (jopa kaarevia) kattoja ilman, että kattopeltiin tulee ainoatakaan reikää. Lisäksi katto on jälkikäteen muokattavissa. Siihen voidaan liittää uusia kappaleita ja tehdä uusia saumoja, jos kattoa tarvitsee esimerkiksi laajentaa tai halutaan jälkikäteen lisätä savupiippu, kattoikkuna tai muita läpivientejä.

Konesaumakatto loivalle katolle on oiva valinta, koska rivisaumat kestävät paikallaan olevan lumen aiheuttaman paineen.

Konesaumakatot teräsohutlevystä

Yleisimmin konesaumakatto valmistetaan 0,6 mm paksusta teräsohutlevystä, joka on tehtaalla maalattu halutun väriseksi. Konesaumakatto voidaan valmistaa myös galvanoidusta teräsohutlevystä, joka maalataan yleensä n. kahden vuoden kuluttua asennuksesta (hapettumisen jälkeen).

Tavallisesta, valmiiksi maalatusta teräspellistä valmistetun katon uudelleenmaalaaminen alkaa olla ajankohtaista aikaisintaan 30 vuoden kuluttua asennuksesta.

Konesaumakatot kuparista

Kuparikatto kestää helposti satakin vuotta. Se ei ruostu, vaan ainoastaan patinoituu käytössä ja kestää tiiviinä vuosia ja taas vuosia. Asennettaessa katto on kuparin oranssi, mutta muuttuu ajan kanssa ruskean sävyiseksi. Kuparikattoja tavataan eniten arvokohteissa, joissa on monimuotoinen kattopinta ja se on varsin huoltovapaa, koska sitä ei tarvitse maalata eikä tarvitse pelätä sen ruostumista. Kuparikatto on hieman arvokkaampi vaihtoehto, mutta maksaa itseään takaisin huoltovapaudellaan.

Kattoturvatuotteiden reiätön sauma-asennus

Myös kattoturvatuotteet, kuten esimerkiksi tikkaat, lumiesteet ja kulkusillat, asennetaan konesaumakattoon reiättömästi. Tämä onnistuu erityisen kiinnikkeen avulla, jonka hakaset liitetään saumaan ja kiristetään yläpuolelta lukkoon. Sauman yläosassa on paksumpi kohta, jonka ansiosta mekanismi tuottaa äärimmäisen luotettavia ja pitäviä liitoksia.

Aluskate ja tuuletus

Vanhoista peltikatoista puuttuu usein aluskatteet ja tuuletus voi olla puutteellinen, mutta nykyisten kattojen asennuksissa nämä asiat huomioidaan tarkasti.

Aluskate on tärkeä osa katon rakennetta, koska on tyypillistä, että peltikaton alapinnalle muodostuu lämpötilavaihtelujen seurauksena hieman kondenssivettä. Aluskatteen tehtävä on siirtää kondenssivesi pois katon alapinnasta. Materiaaliltaan aluskate voi olla esimerkiksi kondenssisuojattua muovia tai vanerin/raakaponttilaudan päälle asennettava nukkapintainen huopa. Molemmat aluskatteet toimivat myös suojana rakennusvaiheen aikana.

Tuuletus saadaan hoidettua alipainetuulettimilla tai reunoista avoimella pulpettirakenteella, jolloin katon tiiviys ei pääse kääntymään itseään vastaan.

Konesaumaamalla voidaan tehdä muutakin kuin kattoja

Konesaumatekniikalla tehdään jonkin verran myös esimerkiksi seiniä. Tällöin käytetään tyypillisesti hieman kovempaa peltilaatua, pellin loimotuksen estämiseksi. Menetelmä sopii moniin käyttökohteisiin, jotka eivät välttämättä tulisi ensimmäisenä mieleen, joten kannattaa kysyä.

Toimialueena Turku ja muu Varsinais-Suomi

Teemme konesaumakatot vankkumattomalla ammattiylpeydellä Turussa ja Varsinais-Suomen alueella. Uuden katon laittaminen on tyypillisesti kohteesta riippuen muutaman viikon homma.

Ota yhteyttä

Kun pohdit katon asennusta tai kattoremonttia, soita meille tai laita viestiä!

Katso yhteystietomme

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

Ota yhteyttä

Toimipiste

Ansiotie 14
21500 Piikkiö

Laskutusosoite

Verkkolaskutusosoite: 003728568052
Operaattori: Open Text Oy

Kuninkaankartanonkatu 10 A 34
20810 Turku

Copyright © 2024 Peltitaiturit Oy